Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanulással valósítsátok meg álmaitokat!

Szöveg: Takács Vivien |  2015. október 9. 15:33

Családi napot tartottak az esztergomi Arany János Általános Iskolában, október 6-án, kedden délután. A rendezvényen – egyebek mellett –  bemutatták a Jövőjük a haza védelme című filmet is.

1596002134

A rendezvény a Crazy Dance együttes bemutatójával kezdődött, amit az általános iskola igazgatójának köszöntője követett.
„A mi iskolánkba számos roma diák jár, ezért nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a mai délutánon megjelent két katona – Horváth Gyula főtörzsőrmester és Kovács Norbert főtörzsőrmester – is roma származású" – mondta Baranya István.

1596002135

A Jövőjük a haza védelme című film levetítése után az érdeklődők feltehették kérdéseiket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál, valamint az MH Altiszti Akadémián szolgáló katonáknak: „Sokat kellett tanulnotok, hogy katonák lehessetek?" „Ki a példaképetek?" „Hogyan lehetek katona?" „Hogy néznek rátok a nem roma származású kollégáitok?" Ezek és az ehhez hasonló kérdések megválaszolása után a két főtörzsőrmester felhívta a diákok figyelmét, hogy tanuljanak, hallgassanak mindig tanáraikra és váltsák valóra az álmaikat.

1596002135

A kötetlen beszélgetés után Székely Zoltán nyugállományú rendőr alezredes tartott előadást a bűnmegelőzésről és a társadalmi veszélyekről.

A rendezvényen fellépett még az esztergomi Ceferino Táncház és az Esztergom-kertvárosi Aranyos Tánccsoport is, akik színes műsorral kápráztatták el a közönséget. A családi nap a környékben élő roma családokat szólította meg, célja pedig az volt, hogy pozitív példákat mutasson be a családok számára.

1596002135

Fotó: a szerző felvételei