Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tarolt a toros

Szöveg: Madura János őrmester |  2018. október 1. 10:44

A Hadházi Káposztás Napokon nemcsak statikus és dinamikus bemutatóival, hanem a főzőversenyen elkészített toroskáposztájával is tarolt az MH 5. Bocskai Lövészdandár.

1599194049
Törő András, a Bocskai-dandár étkezdevezetője és csapata is megmérette tudását a Káposztás Napokon. Több mint hatvan riválisa mellett a többek között Lázár séfet és Kaszás Gézát is magában foglaló zsűri a Törő András által készített torost ítélte a legjobbnak. Az elkészített ételkülönlegesség neve: hajdúhadházi laposkáposztába töltött toroskáposzta négyféle húsból. Kuriózum az is, hogy az étel mozgókonyhában készült.

1599194049
Törő András 2010-2011-ben a napkori böllérversenyen hasonló eredményt ért el, és több évig zsűrizett is. Az idézőjeles megjegyzés rovatot erősíti az is, hogy nemrégiben a XIII. Császtai Búcsún megrendezett bográcsos főzőversenyen különdíjban részesült.

A szakácsok ezzel a szaktudással és érzékkel felvértezve látják el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáit gyakorlótéren, kitelepülésen, és legfőbb motivációjuk az, hogy a legjobbak a legjobbat kaphassák.

1599194050
Fotó: Szalka Miklós őrvezető