Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok doni emlékmenete Sopronban

Szöveg: dr. Tóth Gergely őrnagy | Fotó: Katona Péter főtörzsőrmester |  2020. január 30. 6:35

Immár másodszor rendezték meg saját doni emlékmenetüket a soproni önkéntes tartalékosok (az MH 6. Területvédelmi Ezredének 19. zászlóalja), összefogva az ezred Vas megyei (83-as számot viselő) területvédelmi zászlóaljának katonáival.

1596075501

A 35 fő Sopron-Bánfalva-Ágfalva útvonalon végrehajtott, 25 kilométeres menet után érkezett vissza a Hűség Városába. Közben a hősi emlékműveknél koszorúztak, és minden helyszínen részleteket olvastak fel a volt soproni m. kir. Szt. László 4. honv. gyalogezred katonáinak doni visszaemlékezéseiből. A menetet életre hívó és megszervező Soproni Járási Területvédelmi Század parancsnoka, Németh Csaba Károly százados, valamint a tényleges szervezést összefogó Igler Attila főtörzsőrmester a menet végén minden résztvevőnek oklevelet és emlékplakettet nyújtott át.

A fegyelmezetten, katonás rendben végrehajtott emlékmenet méltó tisztelgés volt a doni harcok hősei előtt, egyben példát mutatott más tartalékos egységeknek hasonló, a múltat és a jelent összekötő, ám össze nem vegyítő megemlékezések megtartására.

1596075501