Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi Emlékhadjárat 2019

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. március 26. 13:36

Idén is útjára indul Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata. A program minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik.

Harmincegyedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozatát, a Tavaszi Emlékhadjáratot, melyben események sorozatával emlékeznek meg a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratról. A szervező hagyományőrző és történelmi egyesületek, valamint a rendezvénysorozatban részt vevő önkormányzatok március 30-tól várják az érdeklődőket a programokra.

A jubileumi időutazás során a hagyományőrzők ismét az 1849-es tavaszi hadjárat helyszíneit járják végig. Az egyes településeken a legváltozatosabb programokkal, koncertekkel, történelmi előadásokkal, korabeli konyhabemutatókkal, felvonulásokkal, koszorúzásokkal, katonai parádékkal várják az érdeklődőket. A legnagyobb érdeklődésre természetesen ezúttal is a csatabemutatók számíthatnak, ahol korabeli egyenruhákban játsszák újra a tavaszi hadjárat egy-egy emlékezetes epizódját.

A részletes program a csatolmányban látható.

Címkékkoszorúzás