Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Technikai szemle a Jászságban

Szöveg: Rigóné Mecser Anikó zászlós |  2015. június 25. 19:40

Úgynevezett honvédelmi célú igénybevételre különböző technikai eszközöket, ingatlanokat és szolgáltatásokat jelöltek ki a nemzetgazdaságból. Az igénybevételre történő alkalmasság megállapítása érdekében az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) szakemberei idén megkezdték a kijelölt technikai eszközök helyszíni ellenőrzéseit, szemléit.

Magyarország Alaptörvénye értelmében a honvédelmi feladatok ellátása érdekében mindenki gazdasági és anyagi szolgáltatásteljesítésére kötelezhető. Ez országos szinten jelenleg több száz gazdálkodó szervezet több ezer technikai eszközét, illetve ingatlanját és szolgáltatását érinti.

1595996413

Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig 4 igénybe vevő szervezet közreműködésével csaknem 20 gazdálkodó szervezet közel 80 technikai eszközét ellenőrizték a MH HKNYP 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szakemberei.  A telephelyen történő ellenőrzések a szakmailag felkészült igénybe vevő szervezetek képviselőinek és a szolgáltatásra kötelezettek együttműködő hozzáállásának köszönhetően pozitív eredményekkel és tapasztalatokkal zárultak.

A találkozókon a gazdálkodó szervezetek vezetőivel, képviselőivel számos, a gazdasági és anyagi szolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatos kérdést sikerült tisztázni. Például felmerültek olyan kérdések, hogy mikor kerülhet sor tényleges igénybevételre, milyen rendszerességgel és milyen adatot kell szolgáltatnia a gazdálkodó szervezetnek, vagy éppen mi a teendő, ha a kijelölt eszközzel már nem rendelkezik a gazdálkodó szervezet?

A technikai szemlék az év második felében is tovább folytatódnak.

1595996413

Fotó: a szerző felvételei