Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Katonai- és Katasztrófaorvostani Társaság

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2019. május 5. 15:43

A napokban tartotta tudományos ülését és közgyűlését a Magyar Katonai- és Katasztrófaorvostani Társaság.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1792

A tudományos ülés programja illeszkedett a 120 éves Honvédkórház emlékév eseményeihez, kiemelve a 130 éves Honvédorvos folyóirat történetét, melyről Pogányné dr. Rózsa Gabriella az MH Egészségügyi Központ Tudományos Könyvtár vezetője tartott részletes, érdekfeszítő történeti áttekintést.

Prof. dr. Grósz Andor nyugállományú orvos dandártábornok előadásában a katonaorvos szemével vizsgálta a Honvédorvos folyóiratot, megemlékezve a lap történetében kiemelt szerepet játszó katonaorvosokról, hatásukról a szemléletváltásban, fejlődésben.

Az MH Egészségügyi Központ Katonai- és Kórélettani Labor osztályvezetője, dr. Fent János a modern kor kihívásait villantotta fel a hallgatóság előtt „A nanorészecskék katonaorvosi vonatkozásai" című előadásával.

A tudományos ülést követően – az MKKOT Alapszabálya értelmében – tisztújító közgyűlést tartottak. A közgyűlés megismerte és elfogadta a társaság addigi elnökének, dr. Németh András nyugállományú orvos dandártábornoknak a beszámolóját, a Felügyelő Bizottság jelentését és a könyvvizsgálói jelentést. Ezt követően került sor a társaság elnökségének és felügyelő bizottságának megválasztására.

A Közgyűlés határozata értelmében a 2019-2023 időszakban a Magyar Katonai és Katasztrófaorvostani Társaság

  • elnöke: dr. Kopcsó István orvos dandártábornok,
  • alelnök: dr. Várhelyi Levente orvos ezredes,
  • főtitkár: dr. Sótér Andrea alezredes,
  • tagjai: dr. Bognár Tamás orvos alezredes; dr. Fehér Éva főorvos; dr. Fejes Zsolt orvos ezredes; dr. Fekete László orvos ezredes; dr. Meglécz Katalin orvos ezredes; dr. Péter László orvos alezredes; dr. Szabó Sándor András orvos ezredes; dr. Szomolányi Gábor tü. orvos ezredes.

A Felügyelő Bizottság

  • elnöke: Dr. Mátyus Mária orvos ezredes,
  • tagjai: Dr. Szmrtyka Ágota orvos őrnagy; Pogányné dr. Rózsa Gabriella.