Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizenhét éves lett a magyar CIMIC képesség

Szöveg: Szabóné Varga Erika főhadnagy |  2020. július 8. 6:32

Tizenhét évvel ezelőtt, a NATO haderő-fejlesztési célkitűzésként vállalt ígéreteknek megfelelően, 2003. július 1-jei hatállyal a Magyar Honvédségben létrejött a civil-katonai együttműködési, majd egy évvel később a lélektani műveleti képesség.

1596082068

Az évfordulót az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ rendhagyó módon, az MH Altiszti Akadémia Csobánkai Harcászati Kiképző Bázisán ünnepelte meg.

A nap első felében a hivatalos megemlékezésen felolvasták Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntő levelét, aki elismerte és megköszönte az alakulat eddigi tevékenységét. Mint fogalmazott: „Önök olyan speciális képességgel rendelkeznek, amely nemcsak a magyar haderő, de a NATO számára is nélkülözhetetlen. Büszkék lehetnek arra a tudásra és szakértelemre, amelyet a sikeresen elvégzett feladataik során megszereztek és alkalmaznak nap, mint nap."

1596082068

A rendezvény zárásaként átadták a központparancsnok által alapított „Az év katonája" díjat is, amelyet Aulich Nándor hadnagy vehetett át az elmúlt egy évben nyújtott lelkiismeretes és kiemelkedő teljesítménye elismeréséül.

A hivatalos ünnepség után a nap további részét az állomány szabadidős tevékenységgel és főzéssel töltötte, az esti tábortűz nosztalgikus hangulatát pedig a régmúlt idők történetei tették emlékezetessé.

1596082068
CímkékCIMIC