Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizenkilenc éve főszerepben a gulyás

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. szeptember 12. 18:23

Immár 19. alkalommal vehetett részt minden érdeklődő, szórakozni vágyó a Szolnoki Kulturális és Hagyományőrző Gulyásfesztivál zsűrizett gulyásfőző versenyén, az elmúlt hétvégén. A rendezvény egyik fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.

1596038494

A fesztiválon a kezdetek óta nagy létszámmal vesz részt a honvédség. A háromnapos gasztronómiai forgatag kiváló alkalmat teremtett arra, hogy az emberek megismerjék a helyőrségben dolgozó katonák életét. A Magyar Honvédség Szolnokon települő alakulatai, valamint a társfegyveres szervek hagyományőrző céllal ebben az évben együtt, egy helyszínen rendezték be sátraikat, bemutató- és toborzóhelyszíneiket. A rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és a honvédség alakulatainak sátraiban kiváló hangulatban készültek a fesztiválon főszerepet játszó gulyásvariációk.

Több mint százötven csapat nevezett a zsűrizett főzőversenyre, ahol a gulyás mellett pörköltek, töltött káposzták is versenybe szálltak mind a zsűri, mind a vendégek és érdeklődők elismeréséért.

1596038494

A versengésben az MH Logisztikai Központ a második, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár csapata a harmadik helyezést érte el. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis mozgókonyháiban kilencszáz fő részére készült a babgulyás.

1596038494

Fotó: a szerző felvételei

Címkékfesztivál