Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizenöt éve alakult meg a HOKOSZ

Szöveg: Takács Vivien |  2015. március 16. 16:57

Közgyűlést tartott a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (HOKOSZ) Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Pódium termében március 16-án, hétfőn.

„Ma ünnepeljük tizenötödik évfordulóját annak a napnak, amikor felismervén a honvédségi nyugállományú egyesületek összefogásának fontosságát, 2000. február 8-án megalakult a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége" – fogalmazott a HOKOSZ közgyűlés napjára írt köszöntőlevelében dr. Benkő Tibor vezérezredes.

1595989577

A Honvéd Vezérkar főnök levelében megköszönte, hogy a „Honvédelmi Minisztérium stratégiai partner szervezeteként aktívan munkálkodnak a magyar történelmi és katonai hagyományok ápolása, megőrzése, a katona generációk közötti szolidaritás fenntartása és erősítése érdekében."

A köszöntőlevél felolvasása után Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka ünnepi beszédében gratulált a szövetség elmúlt sikeres tizenöt évéhez. „Szeretném megköszönni, hogy a nyugállományú bajtársakat a szakszervezetek és a szövetség is biztosítja és segíti abban, hogy a hétköznapok gondjaiból kilépve, rendezvényekkel örömhöz, elismertséghez, bajtársiassághoz és társadalmi kapcsolatokhoz jutnak" – mondta.

1595989577

Péter László nyugállományú ezredes, a HOKOSZ elnöke a közgyűlésen elmondta, hogy a 2014-es feladatokat sikeresen végrehajtották. „Az elmúlt öt évben öt egyesület csatlakozott hozzánk, legújabban a Nagyatádi Nőegylet. A közösséget katonaözvegyek, katonafeleségek, katona édesanyák és nagymamák alkotják" – emelte ki az elnök, aki szólt az idei tervekről és munkafolyamatokról is.

A közgyűlés elismerések átadásával folytatódott, amiket Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztályvezetője adott át.

1595989578

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária