Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tízéves az ellenerőszázad

Szöveg: Schäffer Mónika |  2014. december 18. 9:24

Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) ellenerőszázada a várpalotai Kossuth-laktanyában tartott állománygyűlésen.

1595984731

„Az MH Bakony Harckiképző Központ ellenerőszázada a Magyar Honvédség egyik egyedülálló képessége. Rendeltetése, hogy a hazai és a nemzetközi gyakorlatokon, kiképzési foglalkozásokon a realisztikus képzés legfontosabb elemét játssza el, azaz az alegység katonái legyenek az ellenség" − mondta köszöntőjében Vokla János alezredes, az MH BHK parancsnoka.

1595984731

Hozzátette: a század katonái az elmúlt tíz évben szinte valamennyi harceljárásmódot alkalmazták. Több esetben az afganisztáni és a balkáni hadszínterekre készülő kontingensek zárógyakorlatain játszották el az ellenséget és a lázadókat, de tevékenykedtek például az afgán nemzeti biztonsági erők (rendőrség, katonaság) szerepkörében is.

1595984731

Az ünnepségen az alakulatnál korábban és jelenleg szolgáló katonák elevenítették fel az elmúlt esztendőkben történteket, Vokla János alezredes pedig elismeréseket adott át.

A rendezvény végén a század jelenlegi parancsnoka, Lendvai Gábor százados elköszönt a katonáktól, utódjának, Schön Ádám főhadnagynak pedig sok sikert kívánt az alegység vezetéséhez.

1595984731