Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint egy évtizede segítik a jogszerű munkát

Szöveg: Péter Gergely |  2016. szeptember 6. 19:51

Első alkalommal adott otthont az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) a belső ellenőrök napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésnek, amelyen a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség összes szervezete képviseltette magát. A belső ellenőrzés olyan szakterület, mely már több mint egy évtizede segíti a honvédség minden szintjének működését és jogszerű munkáját.

1596019253

Az ünnepi állománygyűlésen Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP megbízott törzsfőnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte: 2004-ben, amikor a belső ellenőrzés megjelent a Magyar Honvédségben, még a vezetőknek sem volt teljesen világos, hogy az új ellenőrzői szerv a már meglévők mellett adhat-e valami pluszt a döntéshozatali folyamatokban. „A több mint egy évtizedes múlt és tapasztalat azonban bizonyítja, hogy a belső ellenőri szakma tevékenysége nélkülözhetetlen a Magyar Honvédség hatékonyabb és gazdaságosabb működése szempontjából" – mondta a tábornok, hangsúlyozva: az MH ÖHP parancsnoki állománya is támogatja az ellenőri szakállomány munkáját, mely elősegíti a hatékonyabb és gazdaságosabb működést, valamint a bürokrácia csökkentését.

1596019254

Beszédében Lány Zsolt ezredes, a HM Belső Ellenőrzési Főosztály vezetője úgy fogalmazott: a belső ellenőrök munkájukat elsősorban nem a fegyverek, hanem a jogszabályok erejével végzik. Hozzátette: bízik benne, tevékenységüknek szerepe volt abban, hogy az elmúlt években a szervezetek gazdálkodása javult. 

1596019254

A szakterület számára fontos, hogy – az eddigi tanulás és fejlődés mellett – a jövőben új célokat kitűzve tovább fejlődjön, ezzel is segítve a honvédség szabályszerűbb, gazdaságosabb és hatékonyabb működését – mondta az ezredes, hozzátéve: a belső ellenőrök folyamatosan helyt állnak a missziókban, valamint a migrációs válsághelyzet kezelésének különböző elemeiben.

Az ünnepi állománygyűlésen elismeréseket is átadtak, majd a rendezvényt a Honvéd Együttes műsora zárta.

1596019254

Fotó: Révész Csaba

Címkékjog