Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint száz önkéntes vonult be a Petőfi-laktanyába

Szöveg: Horniák Dóra |  2016. július 20. 8:58

Július 18-án ismét önkéntes műveleti tartalékos katonákat vonultatott be az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Petőfi-laktanyába, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz. A több mint százhúsz, zömében a húszas éveiben járó bevonuló még semmilyen katonai előképzettséggel nem rendelkezik. 

1596016894

Az önkénteseket az MH KIKNYP és az MH BHD szakemberei fogadták a laktanyában. A bevonulók – a regisztráció után – a személyügyi és pénzügyi tájékoztatót követően átvették a kiképzéshez szükséges felszerelésüket. Az önkéntes műveleti tartalékosokra huszonöt célorientált kiképzési nap vár. Az elkövetkező hetekben részt vesznek – egyebek mellett – alaki foglalkozásokon, általános harcászati és lőkiképzésen.

Kapnak egészségügyi és műszaki kiképzést, valamint munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi, vegyivédelmi, katonai tereptani ismereteket is szereznek. A kiképzést gyakorlati és elméleti vizsga zárja.

A sikeresen vizsgázó önkéntesek augusztus 12-i leszerelésüket megelőzően ünnepélyes esküt tesznek a Petőfi Sándor laktanyában.

1596016895

Fotó: a szerző felvételei