Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint százan vonultak be az akadémiára

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. július 5. 8:35

Több mint száz szerződéses legénységi állományú katona, valamint pályakezdő tiszt és altiszt számára kezdődött meg július 4-én az alapkiképzés. A szentendrei MH Altiszti Akadémián a bevonulás a jól bevált rend szerint folyt le. 

1596016242

Az érkezést követő adategyeztetés, illetve az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság delegált képviselőitől kapott tájékoztató előadás után a leendő katonák aláírták szerződésüket. Az alakulatok személyügyi ügyintézőivel történt egyeztetés és egyéb adminisztratív feladatok elvégzése után a körletek elfoglalása következett. Itt sem időzhetett sokat a bevonuló állomány, hiszen az egészségügyi központban oltásokat kaptak, majd fogászati szűrővizsgálatot követően kötelező drogszűrésen estek át. A legtöbben csak ebéd után jutottak el a ruházati elosztópontra, ahol megkapták a ruházati felszerelést.

1596016242

A következő tíz hétben a bevonultak elsajátítják a katonai szolgálat ellátásához szükséges legalapvetőbb készségeket: harcászat, lőkiképzés és az alaki fogások mellett többek között egészségügyi, vegyivédelmi és hadijogi ismeretekkel bővítik tudásukat. A kiképzés végén kétnapos záróvizsgán kell megfelelniük, majd szeptember elején, az ünnepélyes eskütételt követően megkezdik tényleges katonai szolgálatukat.

1596016243


Fotó: a szerző felvételei
Címkékbevonulás