Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzás a „lehetőségek kisvárosában”

Szöveg: Rátkai István őrnagy |  2016. szeptember 14. 11:20

A helyi Honvéd Nyugállományúak Klubja, illetve a város polgármesterének felkérésére, Ercsibe látogattak a közelmúltban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzói. A katonák az Eötvös-napok programját színesítették.

1596019823

Ercsi – vagy ahogyan a település honlapján olvashatjuk, a „lehetőségek kisvárosa" – a helyőrségben működő utolsó katonai szervezet 1999-es megszűnését követően is nagy hangsúlyt fektet a katonai hagyományok ápolására. Ennek a tevékenységnek megkerülhetetlen szereplője az ercsi Honvéd Nyugállományúak Klubja, illetve a klub honvédelem ügye iránt elkötelezett és aktív tagsága. A civil szervezet fenntartja a helyőrséghez kötődő katonatörténeti emlékeket bemutató állandó kiállítást, kiadta a helyőrség történetét összefoglaló kiadványt, felállította az Ercsiben működött katonai szervezetek emlékművét. A település katonai emlékhelyein a városi ünnepségek keretében rendszeresen elhelyezik az emlékezés virágszálait.

A városi rendezvényen a Fejér megyei központ munkatársai a repülőgép-szimulátorral és hatástalanított fegyverekkel „megerősített" toborzóponton tájékoztatták az érdeklődőket a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről.

1596019823

Fotó: 3. KIK