Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzás Szent István napján is

Szöveg: Mészáros Károly őrnagy |  2017. augusztus 26. 15:03

Több ezren látogattak el Kaposvárra, a Városligetbe, a Magyar Honvédség toborzónapjára, ahol dinamikus és statikus bemutatók várták az érdeklődőket augusztus 20-án.

Bátori Katalin őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári központjának toborzó részlegvezetője az esemény fő szervezőjeként elmondta: a Magyar Honvédség első alkalommal rendezett a somogyi megyeszékhelyen ilyen programot. Az érdeklődés és a látogatottság igazolta, hogy mind a helyszín, mind pedig az időpontválasztás helyesnek bizonyult, a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központ pedig segítőkész partner volt a szervezésben. 

1596037872

A rendezvény célja az volt, hogy az ünnep alkalmából közelebb hozza a civil lakosságot és a Magyar Honvédséget, valamint népszerűsítse a szerződéses, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot. A toborzónapon több alakulat is bemutatkozott, így többek között az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 4. Kiképző Százada dinamikus produkciójával szórakoztatta a látogatókat, akik –  Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete jóvoltából – a katonai elődök életében is betekinthettek.

Az egész napos programon haditechnikai eszközöket állított ki a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint az MH Katonai Rendészeti Központ 5. Katonai Rendészeti Csoportja. A statikus bemutató mellett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred önálló kiállítóhelyen mutatta be a tűzszerészek veszélyes hivatását.

1596037872

Ugyancsak bemutatkozott az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ csapata, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai pedig repülőgép-szimulátorral és lézerfegyver lövészettel állt a kíváncsiskodók rendelkezésére.

A kaposvári toborzónap zárásaként a helyőrségi zenekar mutatta be műsorát.

Fotó: Koncsek Barna főtörzsőrmester és Kováts Nikoletta