Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is biztos az utánpótlás

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. február 1. 11:19

„A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem iránt, az utánpótlás folyamatos, a honvédtiszti pálya pedig továbbra is számos fiatal életcélja” − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, az idei Educatio kiállítás tapasztalatait értékelve.

1595987114

„A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy komplex képzési programot ajánl számos lehetőséggel, amelybe beletartozik a honvéd- és rendészeti tisztképzés, és most már a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karnak köszönhetően a nemzetközi kapcsolatokért felelős szakemberek képzése is. Aki a köz szolgálatára szeretne jelentkezni, a mi standunknál mindent megtalált" − mondta a kérdésünkre válaszolva Boldizsár Gábor. Nagyon sokan jöttek, érdeklődtek a szakokról, felvételi követelményekről, lehetőségekről és a mindennapi életről. Az érdeklődők nemcsak a prospektusokból kaphattak információkat, ugyanis a kiállításon részt vettek az egyetem hallgatói is, akik megosztották élményeiket az érdeklődőkkel.

1595987114

A szokásnak megfelelően nagy volt az érdeklődés, a felvételik során is általában nyolc-tízszeres a túljelentkezés; az egyetem nyílt napjára például a rossz idő ellenére rengetegen érkeztek még vidékről is, hogy első kézből kaphassanak információt többek között a katonatiszti pályáról.

Az ezredes úgy látja, számos dolog ösztönözhet egy fiatalt arra, hogy a katonai hivatást válassza. Van, akit a családi hagyományok, másokat a kiszámítható, stabil életpályamodell motivál, az pedig nem kétséges, hogy a tárca által meghirdetett helyekre a jövőben is stabilan érkezni fog az utánpótlás.

1595987114

Fotó: Tóth László és archív