Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltási gyakorlaton vettek részt

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. május 5. 16:49

A Petőfi-laktanyában rendezett kétnapos tűzoltási gyakorlaton vettek részt a napokban az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD), az MH Katonai Rendészeti Központ, valamint az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) tűzoltóinak bevonásával.

1596031530

A tálcatűz-oltási gyakorlat célja az volt, hogy a laktanyában dolgozók egy valósághoz közeli helyzetben ismerkedjenek meg a kézi tűzoltó készülék használatával és így fel tudjanak készülni egy esetleges tűzesetre.

1596031530

A foglalkozáson elsősorban azok a katonák és közalkalmazottak – a 24 órás őr- és ügyeleti szolgálatot ellátók, a lőszerrel, üzemanyaggal vagy egyéb robbanásveszélyes anyaggal dolgozók, a gépjármű javító állomány, az éghető anyagot kezelő raktáros, valamint a katonai üzemeltetést végzők – vettek részt, akik a munkájuk során tűzveszélyes helyzetbe kerülhetnek.

A foglalkozás vezetője Nyírő Katalin százados, az MH BHD tűzvédelmi tisztje, szakmai felügyelője pedig Szabó Lajos tűzoltó őrnagy volt.

1596031530

Fotó: a szerző felvételei

Címkékgyakorlat