Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: eddig 1966 bejelentés 2015-ben

Szöveg: Szűcs László |  2015. október 7. 12:28

A 40. héten, azaz szeptember 28. és október 4. között 59 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 15 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1966 bejelentést kaptak.

Szeptember 29-én Tiszafüredre vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Polgármesteri Hivatal udvarán, földmunkák közben egy 76 milliméteres, szovjet gyártmányú srapnelgránátot találtak. A veszélyes, második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Tóth Péter főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

1596001902
A Széll Kálmán téren egy 120 milliméteres repeszromboló gránát került elő

Október 2-án a fővárosban, a Széll Kálmán téren akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A tér átépítése közben ugyanis ismét egy második világháborús robbanószerkezet került elő; ezúttal egy 120 milliméteres, szovjet gyártmányú repeszromboló aknavetőgránát. A robbanótestet a Volter József főtörzsőrmester vezette járőr szállította a központi gyűjtőbe.

Október 3-án ugyancsak a fővárosból érkezett egy sürgős riasztás a tűzszerészügyeletre: a Margit-híd budai hídfőjénél, a villamospálya építése során bukkantak rá egy 80 milliméteres, német gyártmányú aknavetőgránátra. A robbanószerkezetet a Volter József főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Fotó: Lakatos Péter (MTI)

Címkéktűzszerész