Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: egy hét alatt 31 bejelentés

Szöveg: Szűcs László |  2016. június 29. 7:17

A 25. héten, azaz június 20−26. között 31 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül kilenc esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs altisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 1035 bejelentést kaptak.

Június 20-án Mogyoródra vonultak ki a tűzszerészek, mivel az Aquaréna előtt, földmunkák közben második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy egy 8,8 centiméteres, német gyártmányú légvédelmi repeszgránát került elő, amit a tűzszerészek a rendőrség által a közelben kijelölt robbantási területen semmisítettek meg.

Mogyoród után Velencén is akadt dolga a Volter József főtörzsőrmester vezette járőrnek: a Bercsényi úton, földmunkák közben egy 8 centiméteres légvédelmi repeszgránát került elő. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Június 24-én Tárnokon, a Hazatérők útja mögött található mezőgazdasági területen bukkantak rá egy 8,8 centiméteres légvédelmi repeszgránátra. A német gyártmányú robbanótestet a Martin László zászlós vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész