Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzvédelmi gyakorlatot tartott az Altiszti Akadémia

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2014. május 18. 11:20

Háromnapos tűzvédelmi rendszergyakorlatot tartott az MH Altiszti Akadémia. A szentendrei hivatásos tűzoltósággal közösen megrendezett gyakorlat célja, hogy felmérje, az állomány mennyire sajátította el elméletben és hogyan tudja alkalmazni gyakorlatban az előzetes, éves ismétlődő, illetve eseti tűzvédelmi oktatásokon szerzett ismereteit.

1595972146
Akcióban – szerencsére nem élesben…

A rendszergyakorlat első napján az akadémia színháztermében tartott tűzvédelmi oktatást Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. Kiemelte a tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretek megszerzésének, fenntartásának, valamint begyakorlásának fontosságát. A gyakorlat jóváhagyott terve szerint az oktatás közben a zenekari árokban tűz keletkezett. Az észlelést és a tűzjelzést követően megkezdődött a terem kiürítése. A szentendrei hivatásos tűzoltóság „B" szolgálati csoportja a helyszínre érkezés után lokalizálta, majd eloltotta a tüzet.

Jámbor Ferenc őrnagy, a tűzoltóság parancsnoka szerint a két szervezet közötti kiváló együttműködést jól példázza a gyakorlat. Az MH Altiszti Akadémiára évente többször vonul be szerződéses legénységi állomány, aminek eredményeképp mindig újabb és újabb személyeket vonhatnak be a tűzvédelmi oktatásba és gyakorlatba.

Kurucz Róbert százados, az MH Altiszti Akadémia környezetvédelmi tisztje elmondta: különösen fontos, hogy a tűzvédelmi gyakorlatok során az állomány tudja gyakorolni a tűzriadó- és kiürítési tervben meghatározott feladatok helyes végrehajtását, továbbá e gyakorlatok alapján remek lehetőség nyílik a tapasztalatok és a levont következtetések rögzítésére is.

1595972147
A gyakorlatban a városi tűzoltók is közreműködtek


Fotók: a szerző felvételei