Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új betegőrző monitorok a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában

Szöveg: Kucsmik-Horváth Éva |  2019. augusztus 8. 16:56

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrum összes betegőrző monitorát lecserélték a kor színvonalának megfelelő és jelenleg legmodernebb betegfigyelő rendszerre az elmúlt napokban.

1599206809

A Honvédkórház a nagy betegforgalmat bonyolító Sürgősségi Centrumával a legmagasabb – úgynevezett III-as – progresszivitási szinten képes biztosítani a betegek ellátását a nap 24 órájában. Az osztályon használt betegőrző monitorok az évek alatt elhasználódtak és cseréjük szükségessé vált. A három központi vezérléssel érkező, harminckilenc betegőrző monitort a Sürgősségi Centrum ambulanciáján és fektetőhelyiségében helyezték el, a lecserélt készülékek közül a használhatókat a Honvédkórház más osztályán fogják tovább használni.

Az új monitorok a betegek teljes körű non-invazív és invazív monitorozására alkalmasak, rendelkeznek EKG-val, vérnyomásméréssel, pulzoximetriával (oxigénszaturáció mérése) és kapnometriával (a kilégzési szén-dioxid monitorozása) is. Az új eszközök moduláris monitorok, bármilyen további modullal – a rendszer módosítása nélkül – bővíthetőek és betegtranszportra is alkalmasak. A rendszer használatbavétele előtt az orvosok, szakdolgozók, mentőtisztek és beteghordók elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt, ahol elsajátították a készülék funkcióit, megismerkedtek annak magyar nyelvű menüjével.

1599206809

Az MH Egészségügyi Központ a Sürgősségi Centrum szélesebb körű fejlesztése érdekében egy vénaszkennert, húsz új hordozható betegágyat és négy lélegeztetőgépet is beszerzett az elmúlt hónapokban. Az újonnan beszerzett, európai színvonalú eszközökkel az MH Egészségügyi Központ, illetve a Honvédkórház tovább emeli a betegellátás nívóját, ezzel is szolgálva a páciensek mihamarabbi gyógyulását.

1599206809
Fotó: Halász Zsófia hadnagy