Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új elnöke lesz a HOKOSZ-nak

Szöveg: Takács Vivien |  2016. május 9. 17:52

Közgyűlést tartott a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (HOKOSZ) Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban május 9-én, hétfőn. Az összejövetelen Péter László nyugállományú ezredes, a szövetség elnöke bejelentette lemondását.

1596013244

A közgyűlés elején Nagy Gyula nyugállományú ezredes, a HOKOSZ ügyvezető elnöke ismertette a tagokkal az elmúlt év feladatait, sikereit és pénzügyeit. Elhangzott: a szövetséghez tartozó harminc nyugdíjas klubnak közel 5600 tagja van, akiknek mintegy kilencven százaléka kötődik a honvédség gondozási köréhez.

A 2015-ös év összegzése után Péter László nyugállományú ezredes, elnök mondott köszöntőt, amiben kiemelte: „a Honvédelmi Minisztérium hosszú évek óta támogat minket, amit nagyon meg kell becsülnünk. E támogatásával jelzi, hogy a nyugállományúak szervezeteinek léte fontos."

1596013244

Beszéde végén bejelentette lemondását. Mint monda: kétszer öt évig volt a szövetség elnöke. Tavaly még egy évre elvállalta a posztot, de idén már nem hosszabbít. Hangsúlyozta: szeretne most már „nyugdíjas nagypapa lenni", és minél több időt tölteni négy unokájával, családjával. 

Az alapszabály szerint, amíg nem választják meg az új elnököt, addig a tisztséget a HOKOSZ alelnöke, azaz Domine János nyugállományú dandártábornok tölti be.

1596013244

Fotó: Tóth László