Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnok az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél

Szöveg: Horváth Gábor hadnagy |  2016. február 18. 16:31

Megtörtént a parancsoki beosztás átadás-átvétele a hódmezővásárhelyi laktanya bázisán felállított Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél (AIAK). Február 16-án Somogyi János ezredest, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár törzsfőnökét Apáti Zoltán ezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központ parancsnoka váltotta az AIAK élén.

A tavaly szeptember 15-én, a kormány által kihirdetett tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet óta Apáti Zoltán ezredes immár második alkalommal tölti be ezt a beosztást.  Feladata azonban mégsem lehet rutinszerű, mert minden alkalommal más és más kihívásokkal kell szembenéznie.

Miután az elmúlt hetekben a balkáni útvonal országai sorra megszigorították a beléptetést, ismét nagy számban jelentek meg az ország déli határain az illegális bevándorlók, így a szolgálatot teljesítő katonának jelentős szerepe van a rendőri erők támogatásában és az intézkedéseik biztosításában.

A parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából Apáti Zoltán ezredes kiemelte: a Magyar Honvédségnek és így az AIAK állományának is alapvető feladata garantálni hazánk biztonságát, határaink és állampolgáraink védelmét. Az alkalmi kötelék katonái felkészültek és teljes mértékben képesek ellátni feladataikat.

1596009022

Fotó: archív