Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnok az MH Anyagellátó Raktárbázis élén

Szöveg: Nagy Annamária százados | Fotó: Háda István százados |  2020. március 4. 14:29

Ünnepélyes állománygyűlésen vette át a parancsnoki beosztást és a csapatzászlót Dolányi Sándor ezredes március 2-án, hétfőn, az MH Anyagellátó Raktárbázisnál.

1596076731

A honvédelmi miniszter március 1-jétől Dolányi Sándor alezredest nevezte ki az alakulat élére, akit ezzel egyidőben előléptettek ezredessé. A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételét hétfőn tartották Mátyásföldön; az alakulat csapatzászlaját Kolonics Attila ezredes adta át utódjának.

A rendezvényen – mások mellett – részt vett Schmidt Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) logisztikai haderőnemi szemlélője, valamint Kaposvári László dandártábornok, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnöke is.

1596076731

Kolonics Attila ezredes 2016. július 1-jén vette át a katonai szervezetet. „Megvan a maga ideje a köszönetnyilvánításnak is. Egyedül semmit sem érhettem volna el. Én távolabbra láthattam, de csak azért, mert óriások vállán álltam" – mondta az ezredes, aki az MH Logisztikai Központban folytatja szolgálatát.

„A változások mindig egy új kezdetre adnak lehetőséget. Alkalmat teremtenek, hogy további szakmai sikereket írjunk be a bázis és a jogelődök több évtizednyi történetébe. Ehhez azonban jól kell élnünk a lehetőséggel, meg kell becsülni az esélyt, és mindent meg kell tenni ennek a központi ellátó szervezetnek a sikeres működéséért" – fogalmazott az állománygyűlésen Dolányi Sándor ezredes.

1596076731

Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka gratulált az új parancsnoknak és sok sikert kívánt a szervezet előtt álló feladatok végrehajtásához.

1596076731