Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnok irányítja a tatai dandárt

Szöveg: Csete László törzszászlós |  2016. április 30. 9:09

A dandár- és a helyőrség-parancsnoki feladatok átadás-átvételét jelentették be április 28-án, csütörtökön, Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál.

1596012664

Az állománygyűlésen – amelyen jelen volt Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka, illetve Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, szárazföldi haderőnem főnöke – Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka összefoglalta azt a két évet, amit az alakulat élén töltött. Kiemelte: a dandár fontos kapocs a honvédség és a civil szervezetek között. A tábornok megköszönte az alakulat katonáinak és közalkalmazottainak támogatását és segítségét.

1596012664

Az alakulat  parancsnoki teendőit Sipos Antal ezredes vette át. Biztosította a jelenlévőket arról, hogy a dandár továbbra is meg fog felelni a felé támasztott követelményeknek.

1596012665

Horváth Gábor dandártábornok a továbbiakban – eredeti beosztásából mentesítve, megbízással – az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke beosztást tölti be.


Fotó Demény Andrea hadnagy