Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra együtt a régi bajtársak

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. szeptember 23. 19:41

Idén is megrendezte az immár hagyományosnak mondható nyugdíjas-találkozót az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központja szeptember 21-én.

Lassan már megszokottá válik Hajdú-Bihar megyében, hogy szeptember végén egy kötetlen hangvételű találkozóra gyűlnek össze a hadkiegészítő parancsnokság nyugdíjasai, illetve a megyében élő, jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományú katonái.

1596020417

Idén sem volt ez másként, mintegy ötven nyugállományú bajtárs vett részt a Nagysándor József laktanya színháztermében megtartott összejövetelen. Az egybegyűlteket Nagy Zoltán alezredes, a 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka, valamint Molnár András őrnagy, az érdekvédelmi részleg vezetője köszöntötte. Németh őrnagy beszédében kitért az érdekvédelmi területen az elmúlt egy évben történt jogszabályi változásokra, fontosabb módosításokra.

Ezt követően a jelenlévők Tóth Bálint nyugállományú alezredest köszöntötték 85. születésnapja alkalmából.

A nap további részében a kiváló hangulatról a Debreceni Helyőrségi Zenekar, illetve a Debreceni Honvéd Táncegyüttes gondoskodott, amelyek színvonalas produkciói méltán érdemelték ki a vastapsot a közönségtől.

1596020417

Az ünnepi ebédet követően a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep, amikor is a régi kollégák közösen nosztalgiázva idézhették fel a régmúlt időket, valamint tapasztalatot cserélhettek a jelenleg is szolgáló aktív katonatársaikkal.

Fotó: Várkonyi Zsolt zászlós