Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra katonazene szólt Fehérváron

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. augusztus 16. 13:53

Második alkalommal rendezték meg a Fricsay Richárd Regionális Katona-zenekari Fesztivált Székesfehérváron, augusztus 15-én, pénteken. Idén is megtelt a város főtere nézőkkel, amikor a Fricsay Richárd alezredesről, a magyar katonazene történetének kiemelkedő alakjáról elnevezett katona-zenekari fesztivál keretében a veszprémi, a kaposvári, a debreceni és a házigazda székesfehérvári helyőrségi zenekarok adtak térzenét.

1595977224

A program elején Fucsku Sándor vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka és dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere köszöntötte a nézőket és a zenészeket, majd a zenekarok szakalaki bemutatói után összevont koncert keretében együtt játszott a négy zenekar az összegyűlt közönségnek.

A rendezvény zárásaként a zenekarok vezetőinek emléklapokat adott át Fucsku Sándor vezérőrnagy és Róth Péter, a város alpolgármestere, illetve emléktárgyat vehettek át a fennállásának 60. évét ünneplő debreceni és az 50 éves évfordulóját ünneplő székesfehérvári zenekar karmesterei.

1595977224

 

Fotó: Bödő Viktória

Címkékkatonazene