Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra összeült a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Szöveg: Faragó Fanny |  2016. november 24. 14:51

November 22-én a tárca Balaton utcai objektumában ülésezett a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport. 

1596023711

Az ülést Szabó József ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztályának vezetője moderálta, aki egyben a munkacsoport titkára is. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek (Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, Honvédszakszervezet, Honvédségi Dolgozók Szakszervezete, Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége) elnökei és képviselői voltak.

1596023711

A napirendi pontok között szerepelt a tartalékos szolgálattal kapcsolatos hosszú távú elképzelések megtárgyalása és a nyugállományú katonák esetleges bevonása a kiképzés rendszerébe. Erről a HVK Személyzeti Csoportfőnökség, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság munkatársai tartottak tájékoztatót.

A HVK Személyzeti Csoportfőnökség képviselője és az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka előadását követően megvitatták a rekreáció 2016. évi helyzetét, valamint az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba történő beléptetés megújításának tapasztalatait. Végül az idősügy aktuális kérdéseire tértek ki.

1596023711

Fotó: Dévényi Veronika