Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Útikönyv az első világháború magyar katonai emlékhelyeiről

Szöveg: Horváth Zoltán |  2014. május 23. 20:34

Ez a könyv az emlékezésen túl elősegíti azt, hogy mindazok, akik emlékezni kívánnak, oda is találjanak, ahol katonáink nyugszanak − mondta dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetője dr. Bedécs Gyula A Kárpátok hágóin át Galíciába című könyvének ünnepélyes bemutatóján, Szombathelyen május 23-án, pénteken.

1595972456
A könyvet dr. Isaszegi János mutatta be az érdeklődőknek

Szombathelyen az ötödik eseményéhez érkezett a Nagy Háborús Emlékév rendezvénysorozata. Ezúttal a városházán, nagy érdeklődés mellett mutatták be dr. Bedécs Gyula napokban megjelent könyvét, mely 308 oldalon mutatja be az első világháborúhoz kapcsolódó magyar emlékhelyeket fotókkal, pontos koordinátákkal segítve az emlékezni kívánók eligazodását.

A könyvbemutatón dr. Isaszegi János felidézte az első világégés előzményeit, kitörésének körülményeit.

1595972456
A könyvről és a Magyar Honvédségről dr. Töll László ezredes beszélt

Ezt követően dr. Töll László ezredes szólt a könyvről, a Magyar Honvédségről. „A katonahagyomány nekünk, magyaroknak nem csak pusztán a hagyományok része, hanem maga a megtartó erő, mivel katonanemzet vagyunk" − jelentette ki a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály vezetője.

Dr. Bedécs Gyula szándékai szerint „A Kárpátok hágóin át Galíciába"  című műve egy sorozat első része lesz, ugyanis már készül a folytatás, ami szintén a Zrínyi Kiadó gondozásában jelenik majd meg.

1595972456
A kötet folytatása ugyancsak a Zrínyi Kiadó gondozásában jelenik majd meg


Fotó: Benkő Sándor