Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vadonatúj könyvek érkeztek a Zrínyi Kiadó standjára

Szöveg: Takács Vivien |  2016. április 23. 7:42

A Zrínyi Kiadó is részt vesz a Millenáris Parkban április 21-24. között megrendezett XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

1596012344

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál − ami a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye − hagyományához hűen vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit. Az idei könyvkavalkádon több mint harminc ország képviselteti magát, számos hazai és határon túli magyar író, tudós, művész várja az érdeklődőket a különböző kulturális programok során. Dedikálások, irodalmi estek, felolvasások, író-olvasó találkozók és még számtalan program részesei lehetnek azok, akik kilátogatnak a Millenáris Parkba. Az idei év díszvendég írója a norvég Jostein Gaarder, a díszvendég ország pedig Szlovákia.

A Zrínyi Kiadó az idei könyvfesztiválra több friss kiadvánnyal készült. Az újdonságok között Bedécs Gyula Az Adriától a Kárpátokig, Horváth Miklós és Kovács Vilmos Magyarország az atomháború árnyékában, Boda József „Szigorúan titkos?" – Nemzetbiztonsági almanach, Maruzs Roland, Szentváry-Lukács János és Illésfalvi Péter Hősök naptára 1914-1916, valamint B. Stenge Csaba Elfelejtett hősök – A magyar királyi légierő ászai a II. világháborúban című kötete szerepel. Unikumnak számít továbbá Doromby József 1934-es kötetének, A volt császári és királyi 83-as és 106-os gyalogezredek története című munkának reprint kiadása.

1596012344

„Sok dicséretet kapunk mind a standunkra, mind pedig a szép könyveinkre" – hangsúlyozta Győr Edina, a kiadó terjesztési munkatársa. A könyvfesztiválon az újak mellett természetesen a Zrínyi Kiadó régebbi kiadványai is megvásárolhatók – 30, 40, sőt akár 50 százalékos kedvezménnyel. Újdonság a tavalyi eseményhez képest, hogy az óriási érdeklődés miatt a kiadó megkétszerezte standjának méretét. Ottjártunkkor Boda József dedikálta könyvét, utána pedig a Hadikrónika című dobozkönyvek két „mentorával", Tőrös Istvánnal és Sallay Gergellyel találkozhattak az érdeklődők.

1596012344

A régebben megjelent kiadványok iránt érdeklődőknek néhány különleges meglepetéssel is készült a kiadó. A magyar páncélosalakulatok története – Harckocsik, páncélosok a magyar haderőben című kötet például új poszterrel bővült. Az újonnan megvásárolható kiadványokban már ott lesz az extra melléklet, de azokra is gondoltak, akiknek könyvtárát már eddig is gazdagította a kötet. Nekik nincs más dolguk, mint telefonjukkal lefotózni az otthoni könyvespolcukon lévő könyvet, a fényképet pedig megmutatni a B63-as standnál, és máris megkapják a kiadó munkatársaitól a kiegészítőt.

Az érdeklődők április 23-án Facsar Mihállyal, Jánoska Antallal, B. Stenge Csabával, Csapody Tamással, Siposné Kecskeméthy Klárával, Gondos Lászlóval és Hermann Róberttel; a rendezvény zárónapján, április 24-én pedig Helgert Imrével, Kiss Álmos Péterrel, Somogyi Győzővel, Fülöp Tibor Zoltánnal és Marosi Antallal találkozhatnak, illetve dedikáltathatnak.

A Zrínyi Kiadó köteteiről itt találhatunk bővebb információt, a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál részletes programjáról pedig itt olvashatunk.

A könyvfesztivál vasárnap 10-től 19 óráig tart nyitva.

1596012345

Fotó: Rácz Tünde