Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Valóra vált az álom…

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2017. március 15. 10:07

Egy hétéves kisfiú, Áron legnagyobb vágya teljesült, amikor március 13-án ellátogatott a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusra és megnézhette az ott kiállított haditechnikai eszközöket.

1596028887

Az első osztályos Papp Áron „legtitkosabb" kívánsága teljesült azzal a közel kétórás sétával, amit a  Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson tett.

Napokkal korábban Áron édesapja azzal kereste meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, hogy a kisfia álma az: szeretné közelről is megnézni a campus területén található, a Hungária körútról is látható harckocsit.

1596028888

A laktanya, illetve az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka, Takács Attila dandártábornok természetesen örömmel tett eleget a kérésnek.

Hétfő délután megérkezett Áron és édesapja, András a laktanyába, ahol az MH Ludovika Zászlóalj törzstámogató szakaszának parancsnoka, Gyüre János főtörzsőrmester kalauzolta a kisiskolást a haditechnikai eszközök között. És ha már itt jártak, természetesen a harckocsi mellett az összes kiállított eszközt megnézhette a kisfiú.

1596028888

Áron fáradhatatlanul kérdezett, mászott, kérdezett… Gyakran kísérőit is meglepte, hiszen rendkívül tájékozott a Magyar Honvédség haditechnikai eszközeivel kapcsolatosan. Nem is csoda, hiszen ha nagy lesz, kutató-fejlesztő katona szeretne lenni. 

1596028888

A séta végén lehetőség volt néhány katonasapkát is felpróbálnia. Legjobban a Ludovika hallgatóinak díszegyenruhájához tartozó csákó, illetve az „aranycímeres" nyerte el a tetszését. 

1596028888