Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Valóra váltották a beteg kislány álmát a katonák

Szöveg: Soproni Éva |  2016. május 29. 7:58

Szívszorító és egyben örömteli pillanatok helyszíne volt május 28-án délután az MH Pápa Bázisrepülőtér.

1596014181

Különös kérés érkezett az MH Összhaderőnemi Parancsnoksághoz a Ments életeket! Alapítvány egyik önkéntesétől, aki egyben egy Veszprémben működő televízió munkatársa is. Az alapítvány egyik programja a Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!, amelynek keretében rátaláltak egy kislányra, akinek egyik nagy álma volt, hogy katonai helikopteren repülhessen. Felvették a kapcsolatot a Magyar Honvédséggel, és beindult a gépezet: villámgyorsan érkeztek meg a kérelmek és engedélyek, így Lisztes Nárcisz álma valóra válhatott – de talán még több is, mint amit remélt.

1596014181

Mivel Nárcisz egészségi állapota nem tette lehetővé a katonai helikopteren történő utazást, így egy kisgépen sikerült a repülés élményét mégiscsak megkapnia a szentkirályszabadjai volt katonai repülőtéren. Ezután édesanyjával és hatéves öccsével együtt átvitték őket Pápára, ahol már nagyon várták Nárciszt. A 86. Szolnok Helikopter Bázis kutató-mentő szolgálatban lévő személyzete fogadta őket szeretettel, és egy kis bemutatót tartottak a kislánynak, akinek arcán egyre szélesebb mosoly jelent meg. Kapott egy dedikált kendőt is a karjára, amit a gépből leereszkedő egyik katona adott át neki. Kiálltak a repülőtér-karbantartó gépjárművek, a tűzoltóautók, és a felújított Mi-24-es helikoptert is kivontatta a Repülésbiztosító Század.

1596014181

A csodák azonban még itt sem értek véget: a beton másik végén a Boeing cég munkatársai nyitott rámpával és szívvel várták a családot, hogy a C-17-es hatalmas fedélzetére gurulhasson. Sikerült feljutni a pilótafülkébe is, ahol aztán volt nagy csodálkozás. Magasy Zsolt alezredes, parancsnokhelyettes a kislány töretlen lelkesedését látva meghívta Nárciszt a nemrég felépült repülésirányító toronyba, hogy felülről is láthassa a repülőteret.

1596014181

A hangárban álló katonák arcán mély tisztelet tükröződött egy törékeny kislány iránt, akinek ugyanaz volt a legnagyobb álma, mint nekik: a repülés.

1596014182

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrepülőtér