Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vészhelyzeti kommunikáció

Szöveg: D. I. |  2018. június 10. 15:48

A napokban a berlini Messe Kiállítási Központban rendezték meg a Critical Communications World 2018 (CCW 2018) szakkiállítást, amelyen a világ minden tájáról részt vettek a vészhelyzeti kommunikációval foglalkozó szakemberek. A rendezvény idén ünnepelte 20 éves évfordulóját.

1599188615
A magyarországi készenléti szervezetek – azaz a Belügyminisztérium, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkaitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Honvédség – képviselői nyolctagú delegációval vettek részt a rendezvényen. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárt Dezső Imre őrnagy, az MH Híradó és Informatikai Rendszer Főközpont Országos Hálózatfelügyeleti Főközpontjának MH EDR VPN menedzsere képviselte.

A kiállításon – amely több mint 4500 kommunikációs szakembert vonzott – mintegy 100 ország 259 vállalata mutatta be termékeit és megoldásait a látogatóknak. A rendezvényen kiderült, hogy a vészhelyzeti kommunikációs iparág rendkívüli módon fejlődik. Az új termékek és szolgáltatások tervezése és tesztelése készen áll a szabványosított szélessávú LTE megjelenésére, a felhasználás bevezetésére. Ez a sávszélesség ígéretes képet fest a meglévő technológiák  használatának bővítésére. A kiállítás átfogó képet adott a PMR-től (Personal Mobile Radio) a professzionális LTE-ig (Long Term Evolution), a közvetlen módtól a drónokig, az alkalmazásoktól az antennákig. A rendezvény lehetőséget nyújtott a szakemberek számára a workshopokon, hogy innovatív előadásokon vegyenek részt, valamint hogy kérdéseket tegyenek fel az iparág élvonalába tartozó gyártók képviselőinek az új kommunikációs módszerekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

1599188615
A kiállításon látott innovatív megoldások, fejlődési irányok megismerése, a magyarországi hálózat szállítójával, a szolgáltató képviselőivel történt beszélgetések, valamint a kiállító szervezetek felkészült szakemberei hasznos információkat osztottak meg a vészhelyzeti kommunikáció új irányzataival kapcsolatosan, mely jól felhasználható a továbbiakban az MH VPN által biztosított szolgáltatások üzemeltetéséhez, fejlesztéséhez, felhasználóbarát kialakításához.

1599188616
Fotó: a szerző felvételei