Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a Zala és Vas megyei határszakaszokon

Szöveg: MH 12. ALRE, MH 64. BSZJLE |  2020. április 8. 18:40

A Zala és Vas megyei határszakaszokon szolgálatot ellátó kaposvári és győri honvédek feladatairól és logisztikai ellátásáról tájékozódott Sári Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Logisztikai Szemlélőség vezénylőzászlósa április 7-én, Kőszeg és Lenti térségében.

1596077967

Március 21-től a rendőrség munkáját támogatva több határszakaszon is katonák erősítik a határvédelmet. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred (MH 12. ALRE) valamint az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred (MH 64. BSZJLE) katonái Zala, Vas, valamint Győr-Moson-Sopron megyékben a szlovén, az osztrák és a szlovák határszakaszon látják el a szolgálatukat.

A győri és a kaposvári honvédek e három megyében a rendőrséggel egyeztetett, illetve az általuk meghatározott helyszíneken vesznek részt a határőrizet megerősítésében. A katonák legfontosabb feladata a kisebb határátkelők zárása, ellenőrzése, valamint az útzárak fenntartása.

1596077967

Sári Zsolt főtörzszászlós, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vezénylőzászlósai – Bálint Ákos főtörzszászlós és Inoka Zoltán törzszászlós – kíséretében kereste fel az egyes határszakaszokon feladatot ellátó katonákat.

A logisztika egy olyan kiemelt szakterület, ami minden szervezet életében jelen van napi feladatként, ezért fontos, hogy a vezetők naprakész információkat kaphassanak az ellátottság helyzetéről, legyen ez béke vagy veszélyhelyzeti időszak. Sári Zsolt főtörzszászlós elsősorban a szolgálatokat ellátó honvédek elhelyezési körülményeiről, a védőeszközökkel és fertőtlenítőszerekkel történő ellátottságáról, az élelmezésről és a családdal való kapcsolattarásról érdeklődött a katonák körében.

1596077968

A honvédek jelentettek a szolgálatellátás rendjéről, a rendőri erőkkel történő együttműködésről, a kaposvári, valamint a győri alakulat által végrehajtott feladatokról és az erők alkalmazásának helyzetéről. A logisztikai szemlélőség vezénylőzászlósa a látogatás végén tolmácsolta a katonáknak Korom Ferenc vezérezredes köszönetét, valamint a Magyar Honvédség parancsnokának támogatásáról biztosította a győri és a kaposvári honvédeket. Összegzésként elmondta: rendkívül büszke arra, hogy a feladat elrendelésétől számított pár órán belül a katonák motiváltan és minden szükséges felszereléssel ellátva kezdték meg a feladatot a kijelölt határszakaszokon, ezzel is erősítve a civil lakosság Magyar Honvédségbe vetett bizalmát.

1596077967