Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi munkaértekezletet tartottak

Szöveg: Hegedüs Anita |  2017. február 18. 16:14

Az idei év első, Magyar Honvédség szintű vezénylőzászlósi munkaértekezletét rendezték meg február 15-én az MH Logisztikai Központnál, a báró Hazai Samu laktanyában. A rendezvényt Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa nyitotta meg.

1596027712

Előadásában Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka a Magyar Honvédség ruházati ellátásának helyzetéről beszélt. „Egy egységes kép kialakítása a cél a ruházati ellátás terén. Az állomány részére folyamatban van a teljes gyakorlóruházat cseréje, illetve elindult az a két projekt is, amely a köznapi és a társasági öltözet megújítására vonatkozik" – hangsúlyozta.

1596027712

A rendezvényen dr. Resperger-Túri Viktória, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke a Magyar Honvédség toborzókampányának aktuális kérdéseiről és az arculatváltásról beszélt.

Ezután Papp András főtörzszászlós, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezénylőzászlósa mutatta be a nemrég megalakult szervezet struktúráját, ismertette alaprendeltetését.

1596027712

A munkaértekezleten részt vett Kovács Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai főosztályvezetője is, aki arról beszélt, hogy miként jelenik meg a katonai életpályában az egészségkárosodási ellátás.

1596027712

A konferencia további részében a HM Hatósági Főosztály képviseletében Rávai Attila ezredes a munkavédelmi érdekképviselet rendszerét ismertette.

1596027713

Szó esett még  a Vezető Altiszti Információs Portálról, amely lehetővé teszi a fórumbeszélgetéseket, a véleménynyilvánításokat, valamint a dokumentumok megosztását vezénylőzászlósi körben.

A rendezvény végén Kriston István főtörzszászlós értékelte az előző negyedévet, illetve meghatározta az elkövetkező hónapok feladatait. Kiemelte: fontos az egységes gondolkodás, hogy megfelelően tudják támogatni a parancsnokokat, illetve képviselni az altiszti állományt a Magyar Honvédségben.

1596027713

Fotó: a szerző felvételei