Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetési gyakorlat Hajdúhadházon

Szöveg: Madura János őrmester | Fotó: Adorján Krisztián szakaszvezető |  2020. március 24. 14:05

Gép- és harcjárművezetőknek tartottak vezetési gyakorlatot március közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán.

1596077455

A kiképzés első felében elméleti oktatás folyt, ahol a KRESZ átismétlése mellett biztonsági és igénybevételi rendszabályokkal kapcsolatos foglalkozásokat tartottak. Az elméleti áttekintés után a résztvevők a telephelyen műszaki oktatást kaptak az adott gépjárművel kapcsolatban. A gyakorlati pálya különböző elemekből állt, ahol a gép- és harcjárművezetőknek természetes és mesterséges akadályokat (szűk átjáró, szlalompálya, emelkedőre való felhajtás) kellett leküzdeniük.

1596077455

A foglalkozás egyik célja az volt, hogy növeljék az alegységparancsnokok jártasságát a személyi állomány és a technikai eszközök menethez való felkészítésében, a menetek megszervezésében, megtervezésében és irányításában. A gép- és harcjármű parancsnokok megtanulták és begyakorolták a menetek, menetoszlopok biztonságos vezetését különböző terep- és útviszonyok között is.

1596077455

A Magyar Honvédségnél előírás, hogy minden gépjárművezetőnek az adott típushoz szükséges jogosítványkategórián kívül osztályba soroló vizsgával is rendelkeznie kell, amelynek célja a katonák felkészítése és kiképzése az adott technikai eszközök hatékony kezelésére.

1596077454
Címkékgyakorlat