Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezető altisztek látogatása

Szöveg: MH ÖHP |  2018. január 20. 11:42

Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói tettek látogatást az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon 2018. január 17-én. A látogatás célja a parancsnokság felépítésének és vezetési rendjének megismerése volt.

1596043601

Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam az altisztképzés legmagasabb szintje. A kurzus a jövő zászlóalj-, illetve ezredszinten szolgálatot teljesítő vezénylőzászlósai számára jelent nemzetközi szinten is elismert képzési lehetőséget. A több hónapos tanfolyam során nagy hangsúlyt fektetnek a vezetési ismeretek elsajátítására annak érdekében, hogy a hallgatók a későbbiekben – vezető altisztként – a lehető leghatékonyabb módon tudják támogatni a parancsnokok, valamint a beosztott altiszti és legénységi állomány munkáját.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra látogató 5. évfolyam hallgatóit Mihócza Zoltán vezérőrnagy, a parancsnokság törzsfőnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy az altisztek számára fontos, hogy komplex ismeretekkel rendelkezzenek azokról a szervezetekről és folyamatokról, melyek meghatározóak a Magyar Honvédség hazai és szövetségesi feladatainak szempontjából, ezért a képzés hadműveleti témakörének egyik fontos állomása az MH Összhaderőnemi Parancsnokság tevékenységének, felépítésének és működésének megismerése. Az előadások során a hallgatók bepillantást nyertek a szervezetnél alkalmazott hadműveleti tervezés eljárásaiba, a vezetési elemek felépítésébe és munkájába.

Fotó: Révész Csaba