Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virágvasárnapi üzenet

Szöveg: Takács-Tóth Andrea |  2016. március 23. 21:34

Több százan voltak kíváncsiak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekar virágvasárnapi istentisztelettel egybekötött hangversenyére a debreceni református nagytemplomban. Immár hagyományosan a Bocskai-dandár és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség közösen szervezi a helyőrségi zenekar Passióját a nagytemplomban.

1596010840

A híveket és az érdeklődőket Oláh István lelkipásztor köszöntötte, aki kiemelte, hogy ez a gyümölcsöző együttműködés jó lehetőség arra, hogy a zene segítségével, lelkileg gazdagodva térhessünk haza.

1596010840

Az istentisztelet részeként Jézus Jeruzsálembe való bevonulásával kapcsolatos igerészletek hangoztak el a Bibliából, amelyekre a katonazenészek különböző zeneművekkel válaszoltak. Pál István őrnagy, a zenekar karmesterének vezényletével felcsendült – többek között – Mozart Ave verum corpus, Puccini Nessun Dorma, valamint Handel Halleluja című műve is.

1596010840

A hangversenyt követően Sajtos Szilárd százados, a Bocskai-dandár református tábori lelkésze hirdetett igét. Utalt arra, hogy a virágvasárnap egy olyan pillanat a húsvét előtt, mint amikor a nyári zivatar előtt egy szemvillanásra még felragyog a nap.

1596010841

Fotó: Szalka Miklós őrvezető