Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszatért a parancsnok

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2018. szeptember 24. 10:45

Egyéves külszolgálata lejártával, a parancsnoki beosztás, valamint a győri helyőrség-parancsnoki teendők átadás – átvételét követően, szeptember 21-ei hatállyal újra átvette az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoki beosztását helyettesétől, Matyi Tibor alezredestől Könczöl Ferenc ezredes.

1599193417
Könczöl Ferenc ezredes tavaly augusztustól a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnökeként teljesített szolgálatot. Ottani beosztását augusztus 30-án adta át utódjának, és szeptember elején tért vissza véglegesen Magyarországra.

1599193417
A szeptember 21-én, pénteken megtartott rendkívüli ezredsorakozón – Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke jelenlétében – elsőként Matyi Tibor alezredes szólt az állományhoz, megköszönve az elmúlt egy év munkáját, a pozitív hozzáállást. Mint mondta, úgy érzi, megbízott parancsnokként ugyanazt a támogatást kapta a katonák részéről, amelyet Könczöl ezredes is élvezett. Matyi alezredes október elején veszi vissza a parancsnokhelyettesi megbízást az ezt a feladatot ellátó Tóth Norbert alezredestől, a 2. légvédelmi rakétaosztály parancsnokától.

1599193417
Könczöl Ferenc ezredes is a köszönet hangján szólt beszédében. A parancsnok elmondta: külszolgálata alatt is figyelemmel kísérte az ezred életét, mindennapjait, és megelégedéssel töltötték el a Győrből érkezett hírek. Az ezredes elsőként az itthon maradó állomány munkáját köszönte meg, majd büszkén nyilatkozott a vele egy időben, Szarajevóban szolgáló, a rakétaezred állományára épülő MH EUFOR 21. kontingens helytállásáról.

1599193418
Fotó: a szerző felvételei