Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vizsgáztak a híradó katonák Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. február 10. 9:25

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál február első hetében több mint negyven katona vett részt a híradó osztályba soroló vizsgákon.

1595966804
Az osztályba soroló vizsga gyakorlati része

„A dandár összes híradó munkaköri azonosító kóddal rendelkező katonája végrehajtja az osztályos vizsgafeladatot, ezt a típusú vizsgáztatást minden évben tervezzük, de a katonáknak a saját osztályos címüket legalább háromévente kötelező megvédeniük. A vizsga jelenleg két szakcsoportban, a központ vezetékes és a rádiós szakcsoportban történik. A gyakorlati vizsgán a állomások kijelölt személyzetei a rendszereszközök telepítését hajtják végre normaidőre. Ennek szintidejét folyamatosan mérjük, és a telepítéseket szakmailag figyelemmel kísérjük. A műveleteket mindenhol a kijelölt állomásparancsnokok vezetik, akik szintén törekszenek a következő osztályos fokozat megszerzésére" – mondta el Imhof László alezredes, a tatai dandár híradó és informatikai főnöke.

A résztvevők elméleti vizsgáját a gyakorlati megmérettetést követő napon rendezték meg, ennek során a katonáknak feladatlapokat kellett kitölteniük.

A törvényi előírásoknak megfelelően a vizsgákat háromfős szakmai bizottság felügyelte – Mészáros Sándor alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Híradó, Informatikai és Információvédelmi Főnökség kiemelt főtisztje, Imhof László alezredes, a Klapka György Lövészdandár híradó és informatikai főnöke, valamint Csavajda József Rajmund százados, a tatai alakulat Törzstámogató Századának parancsnoka.

1595966805
Vizsga közben

Fotó: a szerző felvételei