Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zászlószalag a 43-as ezrednek

Szöveg: Mátyás Andrea |  2014. szeptember 20. 11:10

Zászlószalagot adományozott az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred számára a híradók napja – szeptember 17-e − alkalmából a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület.

1595979313

A Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület közgyűlése egyhangúan úgy döntött, hogy a híradóhagyományok ápolásában, a híradás, az informatika és az információvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a bajtársi közösség erősítéséért kifejtett hatékony társadalmi munkájáért a híradók napja alkalmából zászlószalagot adományoz az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred számára.

Az adományozóünnepséget jelenlétével megtisztelte Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, a Székesfehérvár helyőrségben diszlokáló alakulatok parancsnokai, a híradó szakcsapat jeles képviselői, valamint a város rendvédelmi szerveinek, társadalmi szervezeteinek küldöttsége.

1595979313

Az ezred jogelőd szervezetével − az 1949. március 15-én a „Klapka" hadrenddel megalakult 101. honvéd gépkocsizó híradóezreddel − immár 65 éve szolgálja a hazát és hoz áldozatot békében és háborúban, országhatáron belül és missziós területeken egyaránt. „A 43-as ezred katonái tisztességes helytállással, magas színvonalú munkával, az elöljáró által meghatározott feladatok maradéktalan végrehajtásával bizonyították és bizonyítják, mára meghatározó vérkeringései lettek logisztikai és helyőrség-támogató képességükkel az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak, illetve híradó-, informatikai és információvédelmi képességükkel a teljes Magyar Honvédségnek" − mondta el beszédében Benda László ezredes.

1595979313

Az ezred parancsnoka hozzátette: jelenleg is több mint száz katona biztosítja a Közös Fellépés 2014 gyakorlatot.

A híradók napját a negyventagú Honvéd Férfikar előadása zárta.

1595979313

Fotó: Bödő Viktória