Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zenével a hazáért

Szöveg: Takács Vivien |  2018. december 29. 14:21

A napokban jelent meg „A magyar katonazene 170 éve” című kiadvány, valamint a hozzá tartozó CD, amely a magyar katonazene emblematikus zenei darabjait tartalmazza.

1599197772
Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere érdeklődésünkre elmondta: a kiadvány apropóját a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója adta. „Az ünneplésből mi sem szerettünk volna kimaradni, hiszen a katonazenének legalább olyan tradíciója van, mint a Magyar Honvédségnek" – ismertette az ezredes. Megtudtuk, a könyv képanyagát és szövegét Sárosi Péter százados, az MH Központi Zenekar zenekarvezetője szerkesztette, míg a zenei részben Csizmadia Zsolt ezredes tevékenykedett.

1599197773
„A katonazenekarokat általában a többség állami ünnepeken, vagy kegyeleti szertartáson látja és hallja. Ez azonban csak egy szegmense a mi tevékenységünknek. Ha a koncertekre eljönnek az emberek, vagy meghallgatják ezt a CD-t, akkor megismerhetik a katonazenekarok egy másik oldalát, azt a fajta szakmai felkészültséget, amelyekkel a rendkívül jól képzett muzsikusok rendelkeznek" – hangsúlyozta az ezredes. Hozzátette: az országban tíz katonazenekar van.

1599197773
Az angol-magyar kétnyelvű, CD-tok nagyságú kiadványban szereplő CD az MH Központi Zenekar és a Honvéd Férfikar közreműködésével készült. A Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent kiadvány belső használatra, protokollcélra, illetve ajándéktárgyként, limitált kiadásban készült.
1599197773