Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zöldvilág – újabb fotós siker

Szöveg: Sz. A. |  2019. április 19. 10:59

A Jövő Háza Alapítvány által meghirdetett „Zöldvilág 2019” elnevezésű fotópályázaton első helyezést ért el a HM Zrínyi Nonprofit Kft. fotóriportere, Rácz Tünde.

1599201410
A pályázat, Föld Napjához kapcsolódó célkitűzése a természet és természetjárás szépségeinek, az ember és környezete kapcsolatának, a természettel való együttélés követendő példáinak bemutatása volt. A díjat a legjobbnak ítélt képekből rendezett fotókiállítás megnyitóján, április 18-án, csütörtökön vehette át a katonai sajtó munkatársa Pusztay Sándortól, a Hegyisport és Turista Magazin igazgató-főszerkesztőjétől Budapesten, az Újpesti Kulturális Központ-Ifjúsági Ház kiállítótermében.

1599201410
Pusztay Sándor méltatta a fotóriporter eddigi munkásságát, kiemelve, hogy egyedi látásmóddal készült fényképeivel nem csak ezen a pályázaton nyerte el a szakmai zsűri tetszését, de katonai fotósként, a Magyar Honvédség életét, tevékenységét bemutató képei is valódi művészi értéket képviselnek.

A Kulturális Központban május 10-ig megtekinthető tárlaton a mintegy 200 beérkezett pályaműből 54 képet nézhetnek meg a látogatók, köztük Szabóné Szabó Andrea alezredes, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely osztályvezetőjének fotóit is.

Rácz Tündének nem ez az első sikere. 2018-ban a „Tölts fel egy katonafotót!" című kreatív, online fotópályázatot nyerte meg a sajtófotó kategóriában. 2018. szeptember 22-én pedig a II. Nagyatádi Honvéd Találkozó keretein belül a fotóriporter első önálló kiállítását tekinthette meg a közönség. 2019 januárjában a Cartographia Kiadó által szervezett fotópályázaton ért el első helyezést „Párban" című képével: a fotó a 2019. évi kupasorozat füzet-borítóján látható.

A Kutatóhely vezetőjének sem ez volt az első fotópályázaton való szereplése: egyik fotóját a „Természetünk kincsei" című amatőr fotópályázat nyertes képeiből készült kiállításon tekinthették meg a látogatók.

1599201410
Fotó: Máté István