Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zrínyi-stand a 84. Ünnepi Könyvhéten

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. június 6. 13:41

84. alkalommal rendez Ünnepi Könyvhetet a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A sok évtizedes múltra visszatekintő programsorozathoz szintén hagyományosan csatlakozik a Gyermekkönyvnapok programja is. A június 6–10. közötti Ünnepi Könyvhét központi helyszíne idén is a Vörösmarty tér, valamint a környező utcák. A kortárs magyar irodalom és a kortárs írók forgatagában jelen lesz a Zrínyi Kiadó standja is – természetesen rengeteg újdonsággal.

A több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő, Európában is egyedülálló irodalmi és könyves rendezvényen számos hazai és határon túli kiadó képviselteti magát, s mutatja be gazdag kínálatát, klasszikusokat és sikergyanús újdonságokat egyaránt.

Húsz év után idén ismét a Vörösmarty téri központi rendezvénnyel egy napon rendeznek vidéki, országos megnyitót Székesfehérvárott, ahol a Szent István jubileumi évbe épül bele az Ünnepi Könyvhét országos programja.

Programokban a Zrínyi Kiadó standjánál sem lesz hiány: június 7-én, pénteken, 13 órakor Szabó Péter dedikálja Don-kanyar 1942–1943 című művét, vasárnap pedig két szerzővel is találkozhat a közönség. 15 órakor dr. Toperczer István és legújabb könyve, az Afganisztán MÁS-KÉPP várja az érdeklődőket, 17 órakor pedig Hermann Róbert Kis magyar hadtörténetéből lehet majd aláírt példányt hazavinni.

Emellett minden nap lehet válogatni a Zrínyi Kiadó teljes könyvpalettájáról, olyan újdonságok közül is, mint a Középkereszt, tisztikereszt, lovagkereszt, a Katonai helyesírási szótár vagy A légjáró.

Fotó: archív