Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazai öröm

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. november 12. 15:28

Végsőkig kiélezett küzdelemben hazai sikerrel zárult a XIII. Szent Márton Nemzetközi Felderítőverseny. A Hajdúhadházon, Lillafüreden és Debrecenben megtartott háromnapos esemény keretében hét közép-európai ország összesen tizenkét csapata (köztük két magyar egység) mérte össze képességeit.

MH_202311_borito

Először közel másfél évtizede, Egerben rendezték meg a Szent Márton felderítőversenyt, amely mostanra nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát: 2023-ban három szlovák, két-két lengyel, cseh és magyar, valamint egy-egy osztrák, román és horvát csapat indult a háromnapos megmérettetésen. A viadal a hajdúhadházi lőtéren kezdődött, ahol a katonák a száz méterre kihelyezett félalakos céltáblára lőttek fekvő, térdelő és álló testhelyzetből. A feladatot nehezítendő, összesen három perc állt rendelkezésükre a leadható tíz lövéshez, vagyis már itt meglehetősen dinamikus és látványos küzdelem bontakozott ki a csapatok között.

A szervező alakulat, azaz a debreceni MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred képviseletében Basa-Tamás László főhadnagy, a mélységi felderítőszázad második szakaszának parancsnoka elmondta, hogy a rendezvény elsődlegesen a nemzetközi kapcsolatok építését szolgálja, ugyanakkor persze mindenkit fűtött a versenyszellem is. Mint fogalmazott, a dobogós helyezés elvárás volt velük szemben, s ennek igyekeztek is megfelelni, természetesen a fair play jegyében.

További részletek a Magyar Honvéd magazin november 10-én, pénteken megjelent számában!