Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hét tábornok Camp Pannoniában

Szöveg: Soucz Ferenc |  2009. augusztus 31. 11:02

A közelmúltban Pol-e Komriba érkezett David Rodriguez altábornagy az Egyesült Államok Afganisztánban állomásozó haderejének parancsnok helyettese (DCOM US Forces Afghanistan), aki a hamarosan megalakuló ISAF Összhaderőnemi Parancsnokság (ISAF Joint Command) kijelölt parancsnoka lesz.

A magasrangú vendéggel tartott Mangal altábornagy, Afganisztán védelmi miniszterének helyettese is. Látogatásuk célja, hogy tárgyalást folytassanak a tartományi kormányzóval, a shura vezetőivel és a tartományban állomásozó rendvédelmi szervek vezetőivel Kabir Andarabi rendőrfőnökkel és az NDS főnökkel, valamint a nemzetközi erők PRT, OMLT parancsnokaival.

A megbeszélések a kialakult biztonsági helyzetről, a zajló biztonsági műveletekről és a végrehajtott rekonstrukciós munkákról, illetve fejlesztésekről szóltak.
A küldöttség érkezésekor a még mindig Pol-e Komriban lévő Kovács József vezérőrnaggyal együtt egyidejűleg hét tábornok tartózkodott Camp Pannóniában.

A delegációt Szilágyi Csaba alezredes MH PRT parancsnok helyettes fogadta, majd az ő vezetésével indultak tovább a megbeszélések helyszínére a tartományi kormányzó, Haji Akhbar Barakzai hivatalába.

1595890822