Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hívom a családokat”

Szöveg: Kerekesné Fuli Anikó főtörzsőrmester |  2011. február 9. 10:19

Bíró László püspök, tábori ordinárius látogatott el a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz. A magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 2011. hazánkban a család éve. Ennek szellemében tette első, bemutatkozó látogatását – 2011. február 4-én – a tatai alakulatnál Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense.

A püspök kihangsúlyozta a társadalom alapjának számító család „gyermekeink által követendő minta" szerepét. Beszélt a leggyakrabban váláshoz vezető okokról: a kommunikáció hiányáról, az időhiányról… S felhívta a figyelmet arra a világszerte tapasztalható ellentmondásra is, miszerint „bár a család értéke nő, a házasságkötési kedv továbbra is csökken". Egyre elterjedtebb az az én-központú szemlélet, mely szerint egy kapcsolatban azt nézzük, „a szeretet mennyire tesz ENGEM boldoggá… Meddig tesz boldoggá?". S ez vezet a „könnyebben felbontható" élettársi kapcsolatok választásához – s idővel a csonka családok kialakulásához – a házasság intézményével szemben.

Búcsúzásként a tábori ordinárius meghívta az állomány tagjait arra a házaspároknak szervezendő hétvégére, melyet a Katolikus Tábori Püspökség március elején tart majd.

Bíró László püspöknek ezt követően Benda László ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnok-helyettese mutatta meg az alakulat Csapattörténeti Emlékhelyét.

 
1595913932
 
1595913932

 
 Fotó: a szerző felvételei