Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hódmezővásárhelyen folytatódik a műszaki altisztjelöltek képzése

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 4. 10:51

A műszaki altisztjelöltek szakmai tanfolyamának hallgatói május 3-án kezdték meg a robbantással és műszaki akadályokkal kapcsolatos ismeretek elsajátítását az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Hmvhely_műszaki_altisztjelöltek (1)

A szakmai tanfolyam célja: olyan meghatározó ismeretek megszerzése, amelyek alapján a képzésben részt vevők képessé válnak a műszaki altiszti szolgálattal összefüggő feladatok ellátására. A műszaki szakképzés egy nagyon szerteágazó terület, ezért az altisztjelöltek oktatását öt különböző helyszínre osztották. A harmadik blokkban Hódmezővásárhelyen, a Művelettámogató Műszaki Zászlóaljnál sajátíthatják el szakmai ismereteiket hét héten keresztül a hallgatók.

Hmvhely_műszaki_altisztjelöltek (2)

A vásárhelyi modul első napján megtartott megnyitón Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese beszédében elmondta: aki most ezen a tanfolyamon részt vesz, az a katonai pályája jelentős állomásához érkezett. „Önök hamarosan vezetőkké válnak. Nem csak eszközöket, hanem embereket is irányítaniuk kell majd. A Műszaki Művelettámogató Zászlóalj rendkívül jól felkészült oktatói segítik majd az önök fejlődését, ezért kérem, hogy minél jobban sajátítsák el az általuk átadott ismereteket” – hangsúlyozta az ezredes.

A képzés a robbantással kapcsolatos alapismeretek elméleti felkészítését követően - többek között – gyújtóhálózatok kiépítésével és felrobbantásával folytatódik. A tanfolyam ideje alatt a különböző szerkezeti elemek robbantásával, műszaki zárással és átjárónyitással is foglalkoznak majd a műszaki altisztjelöltek.

Hmvhely_műszaki_altisztjelöltek (3)