Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd kadétok a pápai légibázison

Szöveg: Patkó Andrea főtörzsőrmester | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. január 19. 9:31

Az MH Pápa Bázisrepülőtér munkájába nyerhettek bepillantást a Honvéd Kadét Programban résztvevő PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

Pápa_honvéd_kadétok (1)

A január 18-i látogatás járőrkutya-bemutatóval kezdődött. A tanulók átfogó képet kaptak a szolgálati kutyák fegyelmezettségéről, kutya és vezetője közötti összhangról.

A bázistúra következő állomása az utasforgalmi terminál volt, amelynek technikai eszközeiről és az ott zajló munkafolyamatokról informálódtak. Az épület mögött – bár csak távolról – megcsodálhatták a repülőtéren települő Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) programhoz tartozó C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgépet is.

Pápa_honvéd_kadétok (7)

A NATO-hangárban a felújított, hatástalanított Mi-24-es harci helikoptert vehették birtokba a diákok. Zárásként a tűzoltó szolgálat feladatait mutatták be a fiataloknak. A legérdekesebbnek a Rosenbauer Panther típusú tűzoltó autó bizonyult, amelynek impozáns mérete mindenkit lenyűgözött.

A délelőtt folyamán a diákok számos kérdést tettek fel, amelyekre kimerítő válaszokat kaptak a szakemberektől, ezzel is közelebbről megismerve a katonai pályát.