Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vezérkari főnök búcsúlátogatása Tatán

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. január 12. 17:22

A Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökeként utolsó látogatását tette Havril András vezérezredes a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál január 12-én.

De nem csak a leköszönő vezérkari főnök, hanem a beosztását átvevő Tömböl László mérnök altábornagy, valamint a leendő összhaderőnemi parancsnok, Benkő Tibor vezérőrnagy is tiszteletét tette a Klapka laktanyában.

A vendégeket Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka, és Varga László mérnök dandártábornok, a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka fogadta.
A búcsúlátogatás alkalmából rendezett állománygyűlésen Havril András vezérezredes beszédében kiemelte, hogy – mint eddig számos alkalommal – most is jó szívvel érkezett Tatára. Sok szál köti a helyőrséghez, ugyanis a lövészdandár jogelőd szervezeténél, az 1. számú Katonai Kerület Parancsnokság parancsnokhelyetteseként hosszú évekig szolgált a laktanyában.

Szólt nem csak a tatai dandár, hanem a győri rakétaezred katonáinak becsületes, és sokszor erőn felüli munkájáról is. Megköszönte mindkét alakulat kiemelkedő tevékenységét, amellyel biztosítják a Haza védelmét, helyt állnak a hazai és nemzetközi gyakorlatokon, végzik embert próbáló kiképzési feladataikat és öregbítik a Magyar Honvédség jó hírnevét.

Eddigi tevékenységük elismeréseként – búcsúzó beszéde után – a vezérkari főnök díszkardot és oklevelet adományozott mindkét alakulatnak, melyet a parancsnokok vettek át.